Werkwijze StadHuis

voor.jpg

Op zoek naar de perfecte huurwoning? Schrijf je in, kom een keer kennismaken op ons kantoor en we zoeken mee. Je kunt op drie manieren aanmelden:

·         Inschrijven via deze website, betalen middels iDeal (direct toegang tot ons volledige huuraanbod en aanmelden voor bezichtigingen).

·         Inschrijven via deze website, betalen middels overschrijving.

·         Inschrijven op kantoor, contant betalen of pinnen.

Zodra wij het inschrijfgeld hebben ontvangen, activeren we je account. Je hebt dan één jaar lang onbeperkt toegang tot het StadHuis woonaanbod. Daarnaast zoeken wij naar woningen buiten ons aanbod en zullen wij je direct informeren wanneer we een geschikte woning aan ons bestand toevoegen. Helaas mogen wij niet alle woningen in onze portefeuille altijd online zetten. Het kan dus zijn dat wij woningen in portefeuille hebben die dus niet online staan. Een van onze diensten aan u is dan ook het doorzoeken van ons hele bestand naar objecten waar uw voorkeur naar uit gaat.

 

Extra opties website
Wanneer je ingelogd bent, beschik je over een aantal extra opties en informatie (zie onderstaande illustratie).

Ingeschreven gebruikers zien meer via de website

Abonnementskeuze

Standaardinschrijving, € 38,- per jaar

·         Geen wachtlijst betekent snel woonruimte – ook zonder urgentieverklaring.

·         Toegang tot ons volledige woonaanbod met uitgebreide informatie.

·         Inventarisatie van je wensen door middel van de inschrijving en contact met een van onze medewerkers.

·         Wij gaan op zoek naar woningen die aan jouw wensen voldoen.

·         Per e-mail en/of telefoon notificaties van nieuwe woningen die voldoen aan je zoekprofiel.

·         1 jaar onbeperkt woningen bezichtigen.

 

Groepsinschrijving, € 95,- per jaar

·         Deel je abonnement, bijvoorbeeld met medestudenten.

·         Geen wachtlijst, snel woonruimte – ook zonder urgentieverklaring.

·         Inventarisatie van je wensen door middel van de inschrijving en contact met een van onze medewerkers.

·         Wij gaan op zoek naar woningen die aan jouw wensen voldoen.

·         Toegang tot ons nieuwe woonaanbod met uitgebreide informatie.

·         Per e-mail notificaties van nieuwe woningen die voldoen aan je zoekprofiel.

·         Vanaf 3 personen 1 jaar onbeperkt bezichtigen.

 

Huurvoorwaarden
Om voor een huurwoning in aanmerking te komen, dien je in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs, een bankpas, een recente werkgeversverklaring, een vast maandsalaris (drie recente loonstroken), een bankafschrift en (indien mogelijk) een verhuurdersverklaring. Deze documenten dien je aan ons te overhandigen als je besluit dat je een woning wil gaan huren. Wij adviseren om deze documenten al bij de bezichtiging mee te nemen zodat we deze bij serieuze interesse direct kunnen voorleggen aan de verhuurder.

 

Huur met garantstelling
Geen vast inkomen, toch een huurwoning? In sommige gevallen kunnen we een uitzondering maken. Zo kunnen bijvoorbeeld studenten zonder inkomen hun ouders garant laten staan voor de financiële verplichtingen in het huurcontract. Kom eens met ons praten, wellicht kunnen we een oplossing voor je vinden.

 

Bezichtigingen
Wanneer je ingeschreven bent, kun je inloggen op de website. Bij de woning die je wenst te bezichtigen, staan diverse tijden vermeld waarop deze bezichtigd kan worden. Je kunt zelf een tijdstip uitkiezen waarop het je schikt en zelf een aanmelding voor de bezichtiging doen! Wij plannen elke dag bezichtigingen op diverse tijden waarbij we werken met algemene bezichtigingrondes. Meerdere woningen uit dezelfde categorie (ronde studio's en ronde appartementen) kunnen dan op dat moment bezocht worden. Dit scheelt tijd en je hoeft dus niet voor elke woning die je wilt zien een aparte afspraak te maken! Na je aanmelding voor een bezichtiging ontvang je van ons een email waarin je kunt zien welke woningen in de ronde worden meegenomen. Let op: ben er snel bij want wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Wanneer de woning van je keuze niet in een bezichtigingronde wordt meegenomen, neem dan contact met ons op!

Jouw perfecte huurwoning gevonden
Wanneer je na bezichtiging serieus geïnteresseerd bent, maken wij dit middels een intentieverklaring kenbaar aan de verhuurder. Wij overleggen de persoonlijke documenten en de verhuurder beslist of het huurcontract daadwerkelijk aangegaan wordt. Wanneer we een geschikte woning voor je vinden, worden direct de huurdocumenten opgemaakt.

 

Administratiekosten
Voor het opmaken van de huurdocumenten brengen wij kosten in rekening. Deze bedragen € 125,- (excl. 21% btw). In het geval van een huurovereenkomst met garantstelling, bedragen de kosten € 162,50 (excl. 21% btw). Heb je gekozen voor een groepsinschrijving, dan bedragen de kosten voor een huurovereenkomst € 250,- (excl. 21% btw).

 

Kosten voor onze diensten
Wanneer wij een geschikte woning voor je hebben gevonden en daarvoor een huurovereenkomst wordt opgesteld, brengen wij 1 maand huur (excl. 21% btw) in rekening. De vergoeding voor deze diensten zijn gelijk aan het bedrag aan huur die je maandelijks aan de verhuurder betaald. Tenzij anders overeengekomen, betaal je vervolgens de huur en de borg aan de verhuurder. Wanneer aan alle verplichtingen voldaan is, krijg je de sleutel van je nieuwe woning overhandigd. LET OP: de maandhuur die wij in rekening brengen is dus NIET de huurpenning voor de verhuurder!

 

Bij de huur van een woning werken wij op basis van no cure, no pay. StadHuis wordt uitsluitend beloond op het moment dat je daadwerkelijk een geschikte woning hebt gevonden en deze wilt gaan huren. StadHuis werkt met een zogenaamde dienstverleningsovereenkomst. De dienstenovereenkomst is een overeenkomst van opdracht waarbij StadHuis zich als opdrachtnemer verbindt om tegen een vergoeding voor jou werkzaam te zijn bij het zoeken naar een geschikte woning, het vinden van een woning, onderhandelen en informeren gedurende dit gehele traject en het uiteindelijk tot stand brengen van een huurovereenkomst voor de door jouw gewenste woning. In de Algemene Dienstverleningsvoorwaarden voor Huurders kun je de voorwaarden van een opdracht tot dienstverlening aan StadHuis uitgebreid lezen.
 

·         Andere vragen? Check onze veelgestelde vragen en antwoorden pagina